Nem csak kirándulás kisgyerekkel

Kirándulás Kisgyerekkel

Kirándulás Kisgyerekkel

Balatonboglár

2020. július 22. - KirándulásKisgyerekkel

balatonboglar-gombkilato.jpg

Boglár azon kisvárosok közé tartozik a Balaton déli partján, amely a strandoláson túl más szórakozási lehetőségeket is nyújt a gyerekes családoknak. Igaz, amiket most felsorolok, nem feltétlenül a legkisebb gyerekeknek szól, inkább óvodás korosztálytól fölfelé számítanak jó programnak.
Balatonboglár jelképe a Balatonboglár Gömbkilátó (Balatonboglár, Kilátó u., 8630 ), amely a Várdombon magasodik. Az érdekes gömb alakú szerkezetből, amely belépődíj ellenében látogatható, csodás panoráma nyílik a környékre. Boglári kirándulásunk kiindulópontja, vagy a strandolással töltött nap méltó lezárása is lehet innen csodálni a naplementét és jobbnál jobb fényképeket készíteni.

maxresdefault.jpg


Ha innen elkezdünk lefelé sétálni a Kilátó úton, rövidesen elérjük a Balatonboglár Kalandpark Bobpálya(8630 Balatonboglár, Kilátó u. 8.) pályáit. A bobbal való siklás remek szórakozás a családunk többi tagjának, kivéve nekem. Gyerekek 3 éves kor fölött használhatják. 8 éves korig csak szülővel együtt csúszhatnak 2 személyes bobban.

uzrf1485865324.jpg


A bobpályától lefelé sétálva hamarosan elérjük a Kalandpark területét. Idén kibővítették a kínálatukat, így most már kötélpálya (100 cm fölött) , mászófal, trambulin, légvár, hófánk pálya, íjászkodás is szerepel a lehetőségek között. Ezek külön-külön mind fizetősek. Van viszont egy ingyenes játszóterük, ami tulajdonképpen egy nagy favár. Nagyon jópofa, istenien lehet benne bújócskázni, de arra felhívom a szülők figyelmét, hogy ha az alsó szinten kívánnak elbújni, ott nem tudnak majd felegyenesedni. Mármint a szülők. 

65809869_693208444455733_8140571551301894144_n_2.jpg


Mi ezek után a Platán Strand felé vettük az irányt (Balatonboglár, Szentmihályi u. 1, 8630). Ez egy ingyenes strand, de a fizetős strandokon lévő szolgáltatások (mosdók, értékmegőrző, büfék, vízibiciklibérlés, sportpályák, játszótér) mind elérhetőek. A part végig épített beton, lépcsőkön lehet bejutni a tóba. A víz mélysége már a partnál indokolja az úszógumi viselését a gyerekeknek, mert nekünk felnőtteknek is pár lépés után derékig ért a víz. Ha a fürdőzés után a parton ejtőznénk, több fajátszótér is a gyerekek rendelkezésére áll. Köztük egy igazán szép, gyönyörűen faragott és festett játékokkal.

65381667_451167785727956_380967365841518592_n_2.jpg


Ennek szomszédságában (tehát a strandon) van a szabadtéri fizetős Boglári Buborék Élménystrand. A gyerekek szórakoztatására van kitalálva, ennek megfelelően egy csúszdamedence, egy gyerekmedence csúszdával és egy pezsgőfürdős medence van benne. A nagyobb csúszdákat inkább az iskolás és felnőtt korosztály használta, a gyerekmedencét még a kisebbek. Ha a gyerek már tud egyedül csúszdázni (a medence kb. annyira mély, amennyire egy gyerekcsúszdához szükséges) , akkor nagyon fogja élvezni. Az óvodás korú gyerekek már egyedül jöttek-mentek ott. Ötletes, hogy a gyerekmedence tőszomszédságában áll a jakuzzi, szóval akár onnan is figyelhetnéd a csemetédet, de meglepődve tapasztaltam, hogy a vize teljesen hideg. Ahhoz pici, hogy úszással vagy pancsolással próbálkozz benne, ahhoz meg hideg, hogy csak úgy üldögéljél...Van viszont egy szép színes vizes játszóterük, a gyerekeink ott is boldogan szaladgáltak sokáig. Meg egy olyan vizezős rész is, ahol a domborúra van kialakítva a terep, a víz meg patakszerűen folyik rajta. Talán ez való a legkisebb gyerkőcöknek. Az élményfürdőbe a belépőjegy ára úgy van meghatározva, hogy napközben drágább, estelé (5 óra után olcsóbb). Javaslom, hogy várjátok meg az 5 órát, nagyjából akkor fogjátok ár-érték arányosnak érezni.
De ha az összes fizetős programot hanyagolnánk, mi akkor is el tudnánk tölteni egy tökéletes napot a strandon, csak jó idő legyen hozzá! 

65385715_551503578587522_8433237022352605184_n_1.jpg

 

#balaton #balatonboglár #gömbkilátó #bobpálya #kalandpark #platánstrand #trip #familytrip #hungary #családiprogram #tripwithkids #buborék

A bejegyzés trackback címe:

https://kirandulaskisgyerekkel.blog.hu/api/trackback/id/tr7416042780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása