Nem csak kirándulás kisgyerekkel

Kirándulás Kisgyerekkel

Kirándulás Kisgyerekkel

Bikal

7346 Bikal, Rákóczi utca 22.

2020. július 10. - KirándulásKisgyerekkel

228826-bikal-reneszansz-elmenybirtok_640.jpg

 

Az Élménybirtok (Puchner Birtok) Bikalon egy hangulatos utazás a középkor világába. Méretei, részletgazdagsága, programjai miatt bátran ajánlom gyerekes családoknak.

Egy középkori falu és egy fallal körülvett város utcáin sétálhatunk. A főbejáraton áthaladva a Mesefalu házait járhatjuk végig. Benézhetünk a Varázsfestő házába -mozgó "festmények" a falon :) -, a Boszorkányházba -na jó, ide a gyerekek nem mertek bemenni-, a Kovácsműhelybe. A gyerekek készíthetnek csuhébábut a Kézművesudvarban, vagy márthatnak gyertyát a Vízimalomban , ami a Kinizsi Pál háza is egyben.

vizimalom-kinizsi-haza-08.jpg

A faluhoz tartozik a Madaras színpad, amin fegyverbemutatót, vagy sólyomröptetést tekinthet meg a publikum. A színpad mögött az íjászkodás és a vívás kipróbálására van lehetőség.

madaras-szinpad-12.jpg

A Déli kapun keresztül érkezünk meg az Óvárosba. Itt iparosok műhelyeibe nyerünk bepillantást -ezt nagyon hasznos dolognak tartom egy olyan korban, ahol a gyerekek szinte mindig csak az elkészült árukkal találkoznak az üzletek polcain- több helyen ki is próbálhatjuk a mesterséget. A gyerekek festhetnek ólomkatonát, tűzzománc ékszert, vagy a kosárfonónál fonhatnak karkötőt, célba dobós játékhoz karikát maguknak. Nekem a városban a fafaragó munkája, a faluban pedig a kovácsműhely tetszett a legjobban. Az Apródképző épületében amíg a felnőttek kurtizánképző (!) leckéket vesznek, addig a gyerekek apródképző foglalkozások vesznek részt vagy Ugi mama meséjét hallgathatják.

kovacs-muhely-04.jpg

A városon kívül a nagy helyet igénylő produkciókat kiszolgáló terek vannak. Például a lovagi küzdőtér, ahol a lovagi tornákat tartják, a Puchner Pódium, ami egy szabadtéri színpad a koncerteknek és a Nemzeti Lovas Színház előadásainak.Mellette egy játszótér és egy látogatható istálló. Erről jut eszembe, a birtok lovas kocsival is bejárható.

lovagi_kuzdoter-puchner_elmenybirtok-11.jpg

Ha a gyerekek bírják a strapát, akkor az élménybirtok egész napra kínál szórakozást. Nyárindító programjukban például a belépőjegyért láthatunk egy lovagi tornát, egy Lovagmese című előadást a Pódiumon, a gyerekek zenés varázsmesét hallgathatnak, valamint kincskeresős, labirintusos játékban is részt vehetnek. Éppen ezért indulás előtt érdemes tájékozódni a birtok nyitva tartásáról, és az aktuális programokról.

https://elmenybirtok.hu/programok

kinizsi-tabor-6.jpg

#kiránduláskisgyerekkel #kirandulacsalad #bikal #puchnerbirtok #reneszánszbirtok #élménybirtok #középkor

A bejegyzés trackback címe:

https://kirandulaskisgyerekkel.blog.hu/api/trackback/id/tr9215992932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása